Back to All Events

Краса й занепад

  • Будинок кіно 6 Saksahanskoho Street Kyiv, 02000 Ukraine (map)

8 грудня, 17:00

реж. Аннекатрін Гендель

Німеччина, 2019

Мова: німецька з українськими субтитрами

«Ні, не сьогодні» — мабуть, найвідоміша фраза, за якою знають Свена Марквардта. Вже багато років він оберігає спокій легендарного техно-клубу Berghain, прискіпливо обираючи тих, кому дозволить потрапити до найвідомішого клубу Європи.

Але жорстким і принциповим Свен буває лише під час своєї зміни фейсконтрольника у Berghain. Мало хто знає, що його найбільше захоплення — фотографія. Ще задовго до падіння Берлінської стіни він досліджував субкультури Східного Берліна та їхніх найяскравіших персонажів, фотографуючи на чорно-білу плівку. Він був не лише спостерігачем, але й безпосереднім учасником берлінської панк-сцени, де й знаходив героїв для своїх сюжетів. Після років нічного життя Свен все більше присвячує себе фотографії, працюючи над портретами своєї подруги й за сумісництвом улюбленої моделі Домінік Голленштайн.

Разом вони згадують молоді роки та те, як жилося бунтівній творчій молоді у НДР. Вони також згадають свого друга й фотографа з панк-тусовки Роберта Паріша, який був одним з улюблених моделей Маквардта. Фотографії Паріша із зображенням берлінських пустирів та фасадів стали символами трансформації Берліна, якої зазнавало місто протягом 30 років. Здається, відбиток того розколу у суспільстві все ще простежується характері — вони й досі залишаються тими бунтівниками, що намагаються бути несхожими ні на кого.


Партнер показу: Goethe-Institut в Україні

 
Earlier Event: December 7
20 000 днів на Землі
Later Event: December 8
Небо над Берліном