Back to All Events

20 000 днів на Землі

  • Будинок кіно 6 Saksahanskoho Street Kyiv, 02000 Ukraine (map)

7 грудня, 21:00

реж. Аян Форсайт та Джейн Поллард

Велика Британія, 2014

Мова: англійська з українськими субтитрами

Нік Кейв влаштовує велике святкування власного 20 000 дня від свого народження, куди запрошує і тебе.

Світ Ніка Кейва — готичний нуар з ледве помітними біблейськими алюзіями та драма, на яку автор дивиться з неприхованою іронією.
Ранок. Нік розплющує очі, встає з ліжка, чистить зуби, вдягається, випиває каву, сідає у свій «Ягуар» й вирушає у студію,. Під час рутинних ритуалів його супроводжує внутрішній голос, який виголошує банальні мудрості. А камера навіть не намагається вдавати, що фільмує справжнього Кейва.

Фільм, який, здається, не приховував інсценування чергового «одно дня з життя» перетворюється на грандіозну ретрансляцію речей, без яких не можна уявити Кейва. Саме вони наповнюють його життя сенсом і дають сили. Феєричний фінал зі зніманням його виступу у сіднейській опері — це і є справжнє реаліті-шоу, яке відкриває якусь досі небачену дійсність і по-новому розкриває силу таланту геніального артиста.

Коли він розмовляє з Всесвітом, нам це здається вкрай пафосним, проте ми пробачаємо його, бо щойно бачили, наскільки відвертим Нік Кейв може бути, коли не грає на камеру. Після побаченого ми пробачимо йому будь-які дурниці.


Інтро від Сергія Кейна, Comma

Партнер показу: Посольство Австралії в Україні