Back to All Events

Небо над Берліном

  • Будинок кіно 6 Saksahanskoho Street Kyiv, 02000 Ukraine (map)

8 грудня, 19:00

реж. Вім Вендерс

Німеччина, Франція, 1987 (відреставрована версія)

Мова: німецька та англійська з українськими субтитрами

Після восьми років життя за океаном Віму Вендерсу довелося по-новому вивчати власну батьківщину. Стрічка «Небо над Берліном» стала дзеркальним відбитком того, як Вендерс відбудовував свої стосунки з Німеччиною та власним дитинством.

Його сценарій радше нагадував поему, побудовану не за принципами режисури, а на інстинктах і почуттях. Разом із легендарним французьким оператором Анрі Алеканом вони створили один з головних кіношедеврів того часу, що отримав найпрестижніший приз кінофестивалю у Каннах.

Разом з австрійським письменником Петером Гандке, який цього року отримав Нобелівську премію з літератури, він створив «Небо над Берліном» — один з найоригінальніших фільмів в історії кіно. Картина одразу ж не вписалася в рамки кінематографа та стала своєрідним радикальним експериментом, що поєднав у собі непоєднуване: документальну фактуру Берліна і його жителів, додавши до неї казку про ангела, що закохався у циркову гімнастку. І попри загальне захоплення, цей фільм значно складніший, ніж здається, а його романтичний сюжет — лише прикриття.

Це фільм про несумісність реальності й штучно створеної фантазії та недієздатність будь-якого ідеалізму у невблаганно мінливому світі, сповненому зла.


 
 
Earlier Event: December 8
Краса й занепад
Later Event: December 8
Дух Баугаузу