Back to All Events

Симфонія Берліна

  • Будинок кіно 6 Saksahanskoho Street Kyiv, 02000 Ukraine (map)

6 грудня, 21:00

реж. Йоганн Шафф

Німеччина, 2018

Symphony Of Now — це своєрідниий реверанс у бік іншого легендарного фільму — «Берлін — симфонія великого міста» Вальтера Руттмана, який майже 100 років тому так само зафільмував життя німецької столиці.Також фільм Шаффа прийнято вважати відповіддю стрічці «Берлін, я люблю тебе», що був негативно сприйнятий жителями Берліна як такий, що не відповідає справжньому духу міста.

Годинний, але надзвичайно насичений та ритмічний фільм про те, чим живе культурна столиця Європи. У стрічці Йоганна Шаффа є все, чого так бракує портретам міст, щоб ті бодай трохи походили на справжню мандрівку. Наповнені молоддю вулиці, мальовничі пейзажі, панорами та жителі Берліна, які живуть моментом — нарешті одне з найкращих міст планети отримало документальний фільм, на який воно давно заслуговувало. 

Музика Symphony of Now вартує окремого абзацу — над саундтреком до стрічки працювали Франк Відеман з дуету Âme, Alex.Do, Modeselektor, Томас Фельман та Самон Кавамура. Разом із Шаффом вони створили бездоганне поєднання візуального та музичного — здається, це найкраща формула, аби правильно відчути серцебиття Берліна. 

Symphony Of Now — це зізнання у почуттях до такого неідеального, але найкращого (як ви можете зрозуміти з нашої програми) міста на планеті.