Back to All Events

Пітер Ліндберґ. Жіночі історії (SOLD OUT)

  • Будинок кіно 6 Saksahanskoho Street Kyiv, 02000 Ukraine (map)

5 грудня, 21:00

реж. Жан-Мішель Векк’є

Німеччина, 2019

Мова: французька та англійська з українськими субтитрами

В історії моди саме Пітера Ліндберґа вважають родоначальником феномена супермоделей. Фотографії Ліндберґа не лише перетворили його героїнь на суперзірок, а й спровокували справжню революцію у світі модної фотографії. Він одним із перших почав втілювати в життя концепції наративних зйомок, відмовившись від великої кількості одягу та макіяжу й змістивши фокус на обличчя моделей. Йому не подобалися глянцеві фото — навпаки, він робив так, аби герої його знімків виглядали як живі люди, а не відретушовані манекени.

«Пітер Ліндберґ. Жіночі історії» — стрічка не лише про моду, fashion-фотографію та зйомки для журналу Vogue, а й про художній бекґраунд одного з найкращих фотографів сучасності. До того, як стати зіркою світу моди, Ліндберґ навчався в Берлінській академії мистецтв; він обожнював Ван Гога, і, надихаючись роботами Джозефа Кошута, виставляв у галереях власне концептуальне мистецтво.

Чому та як він став митцем? Де шукав натхнення? Як це, стояти по той бік його об’єктива? Зірки, акторки, музи, моделі та близькі жінки Ліндберґа — усі вони діляться своїми історіями стосунків із Ліндберґом, які, подібно до мозаїки, складаються у яскравий портрет одного з найвидатніших фотографів нашого часу.