Back to All Events

Рамс: людина-дизайн (SOLD OUT)

  • Будинок Кіно 6 Saksahanskoho Street Kyiv, 02000 Ukraine (map)

4 грудня, 21:00

реж. Ґері Гаствіт

США, 2018

Мова: німецька з українськими субтитрами

Осягніть кімнату поглядом. Найімовірніше, ви одразу ж помітите щось, до чого був причетний геній Дітера Рамса. Ми часто навіть не усвідомлюємо масштаб його впливу на дизайн речей, що оточують нас щодня. Його цілком справедливо вважають одією з найважливіших і найвпливовіших фігур в історії промислового дизайну. Протягом 33 років він був головним ідеологом Braun — німецької компанії, що випускала товари широкого вжитку. 

За 50 років в індустрії продуктового дизайну, Дітер Рамс залишив чи не найбільший спадок у своїй сфері — його продуктами користувалися мільйонів людей, табагато хто з нас мав вдома спроєктовані ним кавоварки, стереосистеми, калькулятори або будильники. Та навіть ту саму зубну щітку Oral-B.

Здається, технології крокують уперед, а ми все продовжуємо згадувати Рамса.
Саме він сформулював «Десять принципів хорошого дизайну», що витримали перевірку часом, ісьогодні їх використовують найуспішніші компанії світу.

Речі, які він проєктував, мали неабиякий вплив на повсякденність — недарма працю Рамса порівнюють із сьогоднішнім впливом продуктів Apple. Але сьогодні його погляди стали більш радикальними — Дітер вважає, що якби сьогодні він почав життєвий шлях знову, то взагалі б не займався дизайном.


Інтро від Андрія Кравчука, Zavod Shop

Партнер показу: Goethe-Institut в Україні